Tre løver på korstog i Carlstad

Tre løver på korstog i Carlstad

Da Britball-nationen var lukket ned på grund af covid-pandemien, benyttede tre driftige medlemmer af GB's kvindelandshold muligheden for at flyve til Sverige for at få lidt spilletid i sommer. Bo Steward, Sydney Green og Gaby Knops benyttede sig af de forbindelser, de fik ved kvindernes EM i Leeds i 2019, og skrev under for Carlstad Crusaders, og ved sæsonens afslutning havde de mesterskabsmedaljer med hjem!

Sydney forklarede, hvordan muligheden opstod. "Det startede faktisk med, at Bo og jeg under EM 2019 jokede med, at hvis en af os tog til udlandet, ville vi tage den anden med, og heldigvis for mig skete præcis det! Bo satte mig i kontakt med OC i Carlstad, og efter et par samtaler med ham vidste jeg, at jeg ville spille fodbold for Crusaders. Jeg tror, at det generelle niveau af fodbold i Sverige er højere end i Storbritannien, udelukkende fordi de spiller 11'er, så det er mere konkurrencedygtigt end vores sæson her. Man kan se, hvorfor det er blevet mere populært for kvindelige britiske spillere at tage til udlandet nu. Jeg tror, at mange af de Arlanda-hold, som vi mødte i år, er de samme som da Lions rejste dertil sidste forår. Men jeg fik også lov til at spille sammen med nogle af de svenske landsholdsspillere - og sikke en utrolig mulighed det var! Selv om de fleste blev ved med at undskylde, at de ikke talte særlig godt engelsk, mærkede jeg ingen sprogbarrierer, da de talte meget godt engelsk. Og nogle gange følte jeg, at jeg kunne forstå svensk, hvis det var i en fodboldkontekst, for hvis man har en idé om, hvad der skal siges, så fungerede det. Næste stop på min fodboldrejse er mit Letter Of Intent, som jeg har underskrevet for Phoenix Redtails, Arizona - sammen med Gaby, og en håndfuld London Warriors. Det skulle være en meget interessant mulighed".

Bo fortalte detaljeret om, hvordan hun fik mulighed for at spille i Sverige. "Så jeg messede Linda Johansson (en af Carlstads og Sveriges førende spillere) tilbage i februar, jeg har altid ønsket at spille i udlandet, og efter at have set hvor imponerende og virkelig søde de var til euroen, tænkte jeg, at jeg ville prøve lykken. Jeg har spillet begge veje for alle de hold, jeg har spillet for. Hos Leeds Chargers har jeg startet på både TE og MLB, og under euroen har jeg spillet på FB og min 1. position som MLB. Så det var også fedt at spille begge veje i Sverige. Men special teams dræbte mig, det er helt sikkert! Der var ingen reelle sprogbarrierer, holdene var fantastiske til at tale engelsk, og de fik mig aldrig til at føle mig isoleret. Fremadrettet bliver jeg på hjemmebane. Jeg vender tilbage til Leeds Chargers i denne sæson og træner Gryphons linebackers på University of Leeds i deres første sæson tilbage i Prem North. Det er to programmer, som jeg har elsket at være en del af".

Sydney og Bo er begge tilbage i Storbritannien nu, men den tredje Lion, Gaby Knops, har valgt at blive i Sverige. "Jeg fik muligheden for at spille i Karlstad, da Robyn måtte komme tilbage på grund af corona, og hun og Sydney havde lagt et godt ord ind hos OC herude. Med min erfaring med at spille i udlandet mente de, at jeg ville passe godt ind. Spillets standard er helt klart højere, fordi man kan spille 11 mod 11. Crusaders' organisation var fantastisk. Der var 3 hold i den bedste liga herude! Crusaders er en stor klub i Karlstad, de fleste mennesker har hørt om dem, og der er massiv opbakning til både herre- og kvindeholdet, og det fortsætter med at vokse. Jeg har skrevet under på en hensigtserklæring med Phoenix Redtails med Syd i WFLA, men pga. corona ved vi ikke hvornår det starter endnu. Hvis ikke, vil jeg meget gerne blive og spille for Crusaders igen!!!

Billeder venligst udlånt af Hans Cullberg

Share this page:
close